SANCAKTEPE

Sancaktepe Belediyesi 15 Temmuz Stadyumu

Abdurrahmangazi Mahallesi’nde bulunan ve İlave tribün, bakım, onarım ve tadilat işlemleri tamamlanan stadyum, 2. Lig de mücadele eden Sancaktepe Belediye Spor Futbol Takımının maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Sporcu Performans Laboratuvarı’mız 300 metrekarelik bir alana kurulmuş olup, ekipmanlar açık ve kapalı spor alanlarına taşınarak branşa yönelik analizlerin yapılmasına hizmet etmektedir.

Sancaktepe Belediyesi’nin yenilikçi uygulaması Sporcu Performans Laboratuvarı ile; ilçede yaşayan 7-11 yaş çocukların fiziksel uygunluklarına göre branşlara yönlendirilmesi ve sporcuların kas, lif, vücut yapıları gibi özelliklerine bakılarak kendilerine en uygun antrenmanı yapabilmeleri amaçlanıyor. 4 aşamadan oluşacak çalışmalar sonrası, başta Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü olmak üzere sporcuların branşları doğrultusunda müsabık sporcu olmaları sağlanacak ve başarı durumları gözlemlenebilecek.

Geleceğin şampiyonların yetişeceği Proje 4 aşamadan oluşacaktır; 1. Aşamada sporcu performans ölçümleri yapılacaktır, 2. Aşamada sporcu performans testler sonrasında verilen antrenmanlar uygulanacaktır, 3. Aşamada sporcuya tekrar ölçüm yapılıp üzerindeki değişiklikler gözlemlenecektir, 4. Aşamada uygulanan program sonucunda öncelik Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü olmak üzere sporcular branşları doğrultusunda müsabık sporcu olmaları sağlanacak ve başarı durumları gözlemlenebilecektir.

Proje Uygulaması: Sancaktepe ilçesinde yaşayan 7-11 yaş arası sporcular ile çalışılacak olup, spor alanında eğitim programları hazırlanarak performans testlerinin uygulaması sağlanacaktır. Projenin belirli etaplarında laboratuvar haricinde spor salonu ve statlarda ölçümler yapılacaktır. Proje uygulamasında test ekibi lideri ve araştırma ekibi yer alacaktır. Spor okullarında çalışan antrenörlere program ve antrenman modelleri hakkında yıl içeresinde seminerler verilecektir. Yıl içerisinde ailelere yönelik olarak gelişim seminerleri verilecektir.

Genel olarak sporcu yetenek seçimi iki yöntemle yapılmaktadır. Birincisi çocuğun arkadaşının, ailesinin ya da bir tanıdık vasıtası ile bir spor branşına yönlendirilmesi (doğal seçim) iken, diğeri ise spor bilim uzmanlarının analizi ile yapılan branş yönlendirmesidir (bilimsel seçim).