31 Mart seçimlerine dair tüm anket ve teşkilatlardaki çalışmaların aksine ülke genelinde ortaya çıkan sonuç hem iktidar, hemde muhalefeti şaşırttı.

Sağ seçmenin hükümetten beklentileri noktasında ekonomik koşulların belirleyici olduğu ve aday seçimlerinde ki tercihlerle birleşen bazı usunlar seçimin rengini ciddi şekilde değiştirdi.

İstanbul'daki yarışı önce kapatan CHP, seçimi birinci sırada bitirerek önemli bir başarıya imza atarken, özellikle İstanbul'da DEM seçmeninin CHP adaylarına yoğun bir şekilde oy vermesi de dikkat çekti.

Sancaktepe'de CHP adayı Alper Yeğin ile Cumhur İttifakı Ak Parti adayı Şeyma Döğücü arasındaki seçim yarışını da Alper Yeğin kazanırken, seçim sonuçlarındaki oy farkı da dikkat çekti.

Seçim sonuçlarına göre ilçede oyların yüzde 50,59'unu Alper Yeğin alıp ipi göğüslerken, bir önceki belediye başkanı Şeyma Döğücü bu seçimde yüzde 41,46 oranında oy alarak seçimi kaybeden taraf oldu.

Sancaktepe'de Belediye Meclis çoğunluğunu da alan CHP, burada yüzde 47,98 oy alırken, Ak Parti yüzde 40,53, Yeniden Refah yüzde 3,71, Zafer Partisi yüzde 2,49 ve iyi parti yüzde 1,01 mecliste oy aldı.

Seçim sonuçlarının netleşmesiyle birlikte seçim yarışını kazanması kesinleşen Alper Yeğin'in seçmenleri Sancaktepe'nin çeşitli yerlerinde seçim sonucunu büyük coşkuyla kutladı.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu Sancaktepe'de Ziyaretlerde Bulundu İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu Sancaktepe'de Ziyaretlerde Bulundu

Seçim zaferi Sancaktepe'nin belirli yerlerinde kutlanırken, paylaşılan görüntülerde vatandaşların yoğun ilgisi olduğu görülüyor.

Gelecek beş yıl boyunca Sancaktepe'yi yönetecek olan Alper Yeğin'in değişim vurgusu meyvesini verirken, seçim sonrası ilk değerlendirmesinde, "Sancaktepe kazandı" vurgusu yaptı.

"Değişim ve liyakat kazandı" paylaşımı yapan Alper Yeğin, kendisini destekleyen Sancaktepe'ye teşekkür etti.

Yeğin seçim sonuçlarına dair ilk paylaşımı sosyal medya hesabı X'den yaparken, "Bir çocuğun hayali gerçekleşti, bir ilçenin değişim hikayesi başladı" ifadelerine yer verdi.