Alper Yeğin "Sancaktepe bir kimlik kazanacak" Alper Yeğin "Sancaktepe bir kimlik kazanacak"

Sancaktepe'deki dairesini kiralamak isteyen Nejla Işık, emlakçısına bilgi verdi. Nejla Işık bir süre sonra dairesini bir ilaç firmasında işçi sandığı K. D.'ye kiraya verdi. Eve yerleşen K. D. iddiaya göre 6 ay kirasını ödedi ancak daha sonra kirayı ödemedi. Işık bir daha da kiracısına ulaşamadı. İddiaya göre K. D. Işık'ın ne telefonlarını açtı ne de mesajlarına döndü.

KOKULAR YÜKSELİNCE EVE GİRDİ

Eve de gitmeyen kiracıya yaklaşık 6 ay ulaşamayan Nejla Işık soluğu noterde aldı. Evi boşaltması için kiracısına ihtarname çeken Işık komşularının, "Evden çok ağır kokular" geliyor demesi üzerine K. D.’nin oturduğu evine gitti.

Kapıyı açtıktan sonra şoka giren Nejla Işık, evinin adeta çöp öve döndüğünü, camların kırıldığını, kapıların ve prizlerin söküldüğünü gördü. Evi kendi imkanlarıyla temizleyen Işık, "Biz fabrikada işçi sanıyorduk. Aslında taksi şoförüymüş. 5-6 ay kiramı ödedi. Sonra da bir daha kiramı ödemedi. Telefonlarımı açmadı. Defalarca polise gittim ama bir şey yapamayacaklarını söylediler. Komşular kokudan rahatsız olunca eve girdim. Evde kedi beslemiş ama onu da ne yemek vermiş ne de su vermiş kedi aç susuz evin içinde kalmış. Her yeri pisletmiş" dedi.

"BENİ VE AVUKATIMI HER YERDEN ENGELLEMİŞ"

Evi kendi imkanları ile boşaltan Işık, "Evdeki koku o kadar ağırdı ki kızım günlerce öksürdü. Evi taşıyan insanlar güçlükle çalıştı. Evden çıkan eşyaların kokusu mahalleye bile yayılınca belediyeden alması için yardım istedim. Ben de evi kendi imkanlarımla temizledim” dedi. Kiracı Kadir D.’ye hala ulaşamadığını söyleyen Işık, "Beni ve avukatımı her yerden engellemiş. Bundan sonra hukuksal olarak asla peşini bırakmayacağım" dedi.