Ak Parti mevcut belediye başkanı Av.Şeyma DÖĞÜCÜ ile yeniden seçime gitmeyi tercih ederken, CHP Alper YEĞİN ile Sancaktepe'de seçimi kazanmaya aday.

Her iki aday da çalışmalarını hızlandırırken, son günlerde ortaya atılan "Sancaktepe Uzlaşısı" seçime nasıl bir etki edeceği de merak konusu. Kamuoyunda tartışılan Cumhuriyet Halk Partisi ile DEM Parti'nin Sancaktepe'de bir ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olmakla birlikte ilçede olası CHP-DEM ittifakının partiye zarar vereceği de tartışlıyor.

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde her alan habere göre: Yerel seçimleri yaklaşırken, "AKP'nin elinden alınmış bir Sancaktepe'nin yeniden kurulabileceği" iddiasıyla yola çıkan Sancaktepe Uzlaşısı, ilçedeki muhalif kurum ve vatandaşlara birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

"Sancaktepe AKP'ye bırakılamaz" başlığıyla yapılan açıklamada, "Sancaktepe'nin tüm muhalif parti ve kurumlarını; baskı gören inanç ve kimlik sahiplerini, gün gün daha da yoksullaşan emekçileri, her gün sokakta şiddete uğrayan kadınları, geleceği çalınan gençleri Sancaktepe Uzlaşısı'na katılmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Birçok esnaf, memur ve emeklinin imza attığı çağrıya CHP’li üye ve yöneticilerin yanı sıra DEM Parti bileşeni Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eş Başkanı Mevlüt Ustabaş Sancaktepe’de ortak aday isteyen isimler arasında bulunuyor. 

Peki Sancaktepe'de seçim yarışında kazanması beklenen adaylar kimler?

Seçimin Ak Parti ve CHP arasında geçmesi beklenirken, iktidar partisi ile ana muhalefet partisinin aday profilleri.

Ümit Kaya: "Sorunları çözüme kavuşmuş, daha iyi bir Abdurrahmangazi için adayım" Ümit Kaya: "Sorunları çözüme kavuşmuş, daha iyi bir Abdurrahmangazi için adayım"

Seyma Dogucu

AK Parti'nin Sancaktepe adayı Şeyma Döğücü kimdir?

Çorum'da 1965'te doğan Döğücü, 1987'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Döğücü, 2002'de İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasete adım attı. 2013-2014 yıllarında Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Döğücü, 7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu.

Aralık 2015'te AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olarak göreve getirilen Döğücü, 24 Haziran 2018'de yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Sancaktepe Belediye Başkanı olarak seçilen Döğücü, evli ve üç çocuk annesidir.

Alper Yegin

CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Alper Yeğin kimdir?

Alper Yeğin, işadamı, siyasetçi ve yerel yönetim uzmanı olarak tanınmaktadır. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Metro İstanbul A.Ş'de üst düzey yönetici olarak görev yapmış ve aynı zamanda İBB'nin iştiraklerinden biri olan İSTAÇ A.Ş'de danışmanlık yapmıştır. Siyaset ve yerel yönetim alanında uzmanlığıyla bilinen Yeğin'in, Sancaktepe Belediye Başkan adaylığıyla ilgili daha detaylı bilgiler kamuoyu tarafından merak edilmektedir.