İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sancaktepe ziyareti ile birlikte DEM seçmenlerinin CHP'ye desteği belirginleşti. CHP adayı Alper Yeğin çalışmalarını sürdürürken, CHP belediye meclis üyesi aday listesinin açıklanmasıyla birlikte Sancaktepe'de CHP-DEM işbirliği daha açık hale geldi.

Sancaktepe'de CHP listesinden beş DEM'li aday mecliste önemli sıralar aldı. Bu liste CHP seçmeninde bile kısmi bir rahatsızlık yaratırken, altılı masanın değişik bir versiyonu olan 'kent uzlaşısı' projesi giderek önem kazandı.

İlçede durum ne?

Cumhur ittifakı adayı mevcut Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 31 Mart seçimlerinden de galibiyetle çıkmak için, geniş bir saha çalışması yaparken, gelecek dönem çok önemli projelere imza atacaklarının altını çizerek, önemli projelerle sahada etkinliğini sürdürüyor.

Mevcut dönemde 268 proje hayata geçiren Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, gelecek dönem için geçtiğimiz günlerde vizyon projelerini açıkladı.

Döğücü: Sancaktepe millet bahçesi, Şehir Hastanesi ve sağlık kampüsü, kapalı semt pazarı başta olmak üzere birçok proje tanıttı.

Yeni Dönemde'de "Sancaktepe Emin Ellerde" sloganının yaygın olarak kullanıldığı çalışmalarda önemli bir avantaja sahip olan mevcut Belediye başkanının karşısında olan muhalefetin durumu da farklı bir boyut kazandı.

CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Alper Yeğin çalışmalarını sürdürürken, seçilmeleri halinde başta kentin sosyal alan ihtiyaçları olmak üzere, birçok alanda çok daha iyi hizmet vereceklerini savunuyor. Yeğin aynı zamanda Sancaktepe'nin yeni bir ilçe olmasına rağmen çok geride ve problemleri olan ilçe olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Mevcut belediye başkanının 5 yılda iyi bir sınav vermediğini savunan Alper Yeğin, insanların değişim istediğini sıkça ifade ediyor.

"Kent uzlaşısı" seçimi kazandırır mı?

Sancaktepe neden önemli bir rekabet sahasına döndü?

İlçe bazında rekabetin sıkı yaşanması beklenen Sancaktepe'de neler oluyor?

Sancaktepe'yi rekaber anlamında zorlaştırıcı ya da rekabetçi kılan unsurların başında oy potansiyeli bulunan DEM Parti'nin, "kent uzlaşısı" anlayışı temelinde burada aday çıkarmamış olması ve bu duruşun DEM oylarının CHP adayına gideceği yönündeki inanış yatıyor. Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde DEM oylarının Kemal Kılıçdaroğlu'na gitmesi nedeniyle DEM'in Sancaktepe'de aday çıkarmaması CHP ile örtülü ittifak halinde olduğunu gösteriyor.

Geçmiş seçimlere bakıldığında Ak Parti'nin ilçede güçlü olduğu görülüyor.

İlçede son genel seçimde Cumhur ittifakı yüzde 47,81, o zamanki Millet ittifakı ise yüzde 30,11 oy almıştı.

Alper Yeğin "Sancaktepe bir kimlik kazanacak" Alper Yeğin "Sancaktepe bir kimlik kazanacak"

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın aldığı oy yüzde 17,5 oy olmuştu. Bunun yüzde 13.87'sini Yeşil Sol Parti, yüzde 3,62'sini ise TİP elde etmişti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında birbirine yakın yüzdeler çıkmıştı.

DEM Parti gibi TİP de Sancaktepe'de aday çıkarmadı.

Sancaktepe'de özellikle CHP-DEM'in 'Kent uzlaşısı' ile ittifak içinde olduğunu düşünen karşı tarafın Sancaktepe'de CHP'nin giderek DEM'lendiği vurgulanıyor.

CHP Meclis üyesi aday listesinde DEM ile irtibatı olan beş isim yer alıyor.

Meclis üyesi aday listesindeki isimler nedeniyle seçimin önemli iki aktörü olan Cumhur İttifakı adayı Şeyma Döğücü ile 'kent uzlaşısı' CHP adayı Alper Yeğin arasında geçmesi beklenen seçimi kimin kazanacağı merak ediliyor. 

Cumhur İttifakı adayı mevcut belediye başkanı Şeyma Döğücü'nün güçlü bir aday olması ve ilçede sevilmesi nedeniyle önemli bir kesim başka adayın şansı olmadığını düşünürken, diğer yandan yapılan 'kent uzlaşısı' modeli ile muhalefetin de şansı var olarak düşünülüyor.